Какво можем до видим в Бангкок?


Паркове

Съществуват повече от 10 обществени парка, разпръснати из Бангкок. Тези невероятни възстановяващи зони са "дробовете", от които хората в столицата се нуждаят, а понякога са и средище на културни събития. По надолу са описани основните обществени паркове в Банкок:

В допълнение може да се каже, че има обществени паркове за забавления като зоологическата градина "Khao Din Wana", и частни паркове за забавления като "Suan Siam", Safari World и Dream World.

Круиз по реката Чао Прая е друга забележителност на Бангкок. На борда на този речен експрес вие можете да прекарате 90 незабравими минути.

Гъсто населената столица на Тайланд - Бангкок, е център за много дейности, включително и голям брой културни събития. Понастоящем съществуват много агенции и организации, които организират разнообразия от различни забавления за столичани през техните почивни дни. Те включват разходка с електрически трамвай и каране на колело на остров Ратанакосин. Центърът за туризъм в Банкок е осигурил електрическия трамвай, за да възкресят идеята да се използват трамваи, така както е било преди 50 години. Електрическият трамвай се движи събота и неделя и тръгва от Bangkok City Hall на всеки кръгъл час от 10 до 21 часа. Той прави кръг по остров Ратанакосин. Освен разходката с електрическия трамвай, за да научат историята на острова, Центърът за туризъм на Бангкок организира и каране на колело всяка събота.

Националният музей е място, което събира важни произведения на изкуството и антики. Освен този музей могат да бъдат разгледани също и Кралският музей и Националния научен музей.

Частни музеи: Дворецът "Suan Phakkad", музеят "Prasaf", музеят "Джим Томпсон", Музеят за керамика и грънчарство и Восъчният музей са най-популярните частни музеи в и около Бангкок.

Музеи и галерии

Националната художествена галерия е разположена на бул. Chao Fa в подножието на моста "Phra Pin Klao". Тя е център за изложби на древни и традиционни тайландски произведения на изкуството, както и на съвременно изкуство на известни тайландски творци. Освен това тук са изложени и картините с маслени бои на Крал Рама VI и Крал Рама IX.

Театърът "Chalerm Krung" е построен по случай честването на 150-годишнината от създаването на Бангкок през 1932 г. По това време той е бил най-модерният театър в Азия. След това театърът е бил отново ремонтиран и изграден като модерен кино-театър снабден със специални лазерни устройства и системи за "multivision" за различните видове представления като khon, драма и стари филми. Понякога филмовите фестивали и културните събития се провеждат в този театър.

Центрове за пазаруване

Световният търговски център, с неговия безмитен магазин, Narayana Phand, Централният универсален магазин, Siam Square и Търговският център са само част от многото места в Бангкок, където на туристите и местните граждани се предлага изключително голямо разнообразие от стоки.