Информация за предлаганите визи от консулството

Уважаеми туристи, с решение на Тайландското правителство и Нота на Министерството на външните работи на Кралство Тайланд от 28.02.2017 година, кандидатстващите за туристическа виза с еднократно влизане в Тайланд се освобождават от такса за периода от 01 Март 2017 до 31 Август 2017 година, като посещението в Тайланд трябва да започне не по-късно от 31 Август 2017 година. Всички, вече подадени документи и платени туристически визи с начало на пътуване през Март 2017 година не подлежат на връщане на таксата.

Освобождаването на такса касае единствено еднократните, туристически визи с право на престой до 60 дни и не се отнася до останалите типове визи издавани от Консулството. Промяната е валидна само за притежателите на български задгранични паспорти.

Искаме да обърнем внимание, че за престой в Тайланд до 48 часа, както и за пътувания с кораби до различни пристанища в Тайланд се издава единствено транзитна виза. За комбинирани пътувания от Тайланд до трета държава и връщане обратно в Кралството се издава туристическа виза с многократно право на влизане за период от шест месеца. Ако пътуването в Тайланд е разделено на транзитно преминаване в началото и отпътуване за трета страна, а след това връщане в Тайланд и последващ по-дълъг престой в Тайланд до 14 дни, се изисква транзитна виза за първото влизане и виза "on arrival" за второто влизане, която се получава от граничните пунктове на Кралството. Не се разрешава влизането в Тайланд с две валидни входни визи от един или различни типове. За получаването на втора виза "on arrival" се изсква минимум 30 дни разлика във времето от използването на първата виза.

Неспазването на визовия режим на Кралство Тайланд се санкционира с високи глоби и дори задържане под стража, ако провинението е особено тежко.

Както и до сега, влизането в Тайланд с валидна входна виза е абсолютно задължително.

 

 

 

========================================================================

Тук ще намерите пълна информация за предлаганите видове визи, необходимите документи, както и за таксите по издаването им от Почетното Консулство на Кралство Тайланд в град София.

Работното време на Почетното Консулство за кандидатстване и получаване на визи е всеки работен ден - от 10.00 до 12.30 часа и от 14.00 до 16.30 часа.

Адресът на Почетното Консулство е: гр. София 1000, ул. П. Парчевич № 42. (сградата е на ъгъла с бул. Витоша, телефон 02 960 0933)