Информация за предлаганите визи от консулството

      Уважаеми туристи и гости на Кралство Тайланд с решение на Тайландското правителство и Нота на  Министерството на външните работи на Кралство Тайланд от 28.08.2017 година, за издаването на туристически визи с еднократно влизане в Кралството, от 01.09.2017 година се заплаща такса от 30 Евро(EUR). При престой до или по-малък от 15 дни може да се кандидаства на граничните пунктове и за виза "on arrival".

     Искаме да обърнем внимание, че за престой в Тайланд до 48 часа, както и за пътувания с кораби до различни пристанища в Тайланд се издава единствено транзитна виза. За комбинирани пътувания от Тайланд до трета държава и връщане обратно в Кралството се издава туристическа виза с многократно право на влизане за период от шест месеца. Ако пътуването в Тайланд е разделено на транзитно преминаване в началото и отпътуване за трета страна, а след това връщане в Тайланд и последващ по-дълъг престой в Тайланд до 14 дни, се изисква транзитна виза за първото влизане и виза "on arrival" за второто влизане, която се получава от граничните пунктове на международните летища в Кралството. Не се разрешава влизането в Тайланд с две валидни входни визи от един или различни типове. За получаването на втора виза "on arrival" се изисква минимум 30 дни разлика във времето от използването на първата виза.

     Неспазването на визовия режим на Кралство Тайланд се санкционира с високи глоби и дори задържане под стража ако провинението е особено тежко.

       Както и до сега, влизането в Тайланд с валидна входна виза е абсолютно задължително.

 

 ========================================================================

Работното време на Почетното Консулство за кандидатстване и получаване на визи е всеки работен ден - от 10.00 до 12.30 часа и от 14.00 до 16.30 часа.

Издаването на входна виза за Тайланд отнема между един и три дни в зависимост от натоварването.

Настоятелно молим, кандидастващите за визи да посещават офиса на Консулството не предружени от бебета и малки деца до 3 години.

Адресът на Почетното Консулство е: гр. София 1000, ул. П. Парчевич № 42. (сградата е на ъгъла с бул. Витоша, телефон 02 960 0933)