Информация за Тайланд

Тайланд означава "Страна на свободата" и в течение на 800-годишната си история, тайландците могат да се похвалят с факта,че са единствената страна в Югоизточна Азия. която никога не е била колонизирана.

Позната като Сиам за чужденците, които първи идват в този регион малко преди началото на 12 век, името на страната е променено на Тайланд с идването на демокрацията.
Дълго преди появата на тайландското кралство през 12-ти век, районът познат като долината Chao Phraya е бил населен от древна цивилизация, която може да бъде проследена до праисторически времена.

Национален флаг: Тайландския национален флаг, тържествено издиган всяка сутрин във всеки град и село, е съставен от пет хоризонтални ленти в червено, бяло и синьо. Този трицветен флаг, наричан в Тайланд "trirong", е въведен за първи път при крал Vajiravudh (Рама VІ-ти ) през 1917 г., следвайки стария модел на тайландското знаме - бял слон върху червен фон.

Географско разположение: Тайланд е разположен в сърцето на Югоизточна Азия, обхваща площ от 513,115 кв.км. и се разпростира на около 1,620 км от север до юг и 775 км от изток до запад. Тайланд граничи на запад с Бирма, на север с Лаос, на изток с Лаос и Камбоджа и на юг с Малайзия.

Столица: Банкок с население 12 милиона жители.
По-големи градове: на север: Chaingmai, на юг: Songkla, централен район: Ayutthaya и Chonburi, на североизток: Nakhon Ratchasima и Khon Kaen

Документи за изтегляне