Транспорт

Транспортът в Банкок:

Обществен транспорт: Обществените автобуси са много и не са скъпи. Цените на билетите варират между 3,5 или 20 бата в зависимост от мястото, до което пътувате. Автобусите с климатична инсталация в Банкок возят на цена между 6,8 и 18 бата. Червените и зелени микробуси с климатична инсталация, возещи на по-далечни градски разстояния, струват 20 бата.
С пътна карта на автобусните линии можете да се сдобиете в повечето хотели и книжарници.

Таксита и "Тук Тук": Хотелските таксита имат фиксирани цени. Обществените таксита имат климатична инсталация, удобни са и таксата им започва от 35 бата за първите 3 км и приблизително 5 бата за всеки следващ километър.

Мото рикша "Тук Тук" - това такси на три колела е един от символите на Тайланд. Те се използват за пътуване на къси разстояния и цената им варира между 20 и 100 бата в зависимост от това къде сте избрали да отидете. Цената трябва да бъде предварително договорена, тъй като няма уред за отчитане на километрите.

Такси мотоциклет: Най-бързият начин да преминеш през трафика в по-големите градове на Тайланд е таксито мотоциклет. Огледайте се за шофьор с цветна дреха. Цената се уговаря преди пътуването. Дръжте се здраво!

Речни таксита: Има различни видове лодки, които прекосяват реката Chao Phraya в Банкок. Частните "cigarette boats" са бързи и удобни за разходки из огромната речна мрежа. Двучасова частна обиколка струва около 500 бата. Разходка с обществената лодка пък струва 15 бата /от Khlong Toei до Nonthaburi/. Обиколката трае около час. По-кратките пътувания могат да струват около 5 бата /например от единия до другия бряг на реката/.

Влакът "Skytrain" /влак в небето/: това е издигнат над улицата електрически влак, който пътува по две линии - Silom и Sukhumvit, като гарата, където става прехвърляне от един влак на друг, е Siam Square. Този влак е отличен начин да останеш над задръстванията, причинени от оживения трафик. Цената на превоза с този влак струва от 10 до 40 бата в зависимост от продължителността на пътуването. Влаковете се движат ежедневно от 6.00 часа сутринта до полунощ.

Транспорт от летището: Новото летище на Банкок е разположено на 35 км източно от самия град. То е едно от най-големите в Света и има капацитет да обслужва 12 милиона пътници годишно.

Телефон за справки на летището: 66 2 535 1111. Website: www.airportthai.or.th