Обща информация

Работно време: Правителството и бизнес офисите са отворени от 8.30 до 16.30ч. от понеделник до петък.

Електрификация: 220 волта.

Вестници и медии: В Банкок има над 100 радиостанции. Всички те са притежание на държавата, но са отдадени под концесия на частни компании. Радиопредаването се извършва и на тайски, и на английски, като новини се излъчват на всеки час. В столицата има и над 20 ежедневника. Сред водещите тайландски вестници са Thai Rath, Daily news, Siam Rath, Matichon, Neaw Na, Sum Post, Ban Muang, Wattachak и Manager. Два са по-големите ежедневници на английски език - Bangkok Post и The Nation. Има множество списания на английски език, както и местни издания на японски, китайски и някои европейски езици. Много от по-големите международни вестници, списания и книги са също широко достъпни.

В Тайланд има 5 телевизионни станции - каналите 3, 5, 7 , 9 и 11. Излъчват се местни шоу програми, информационни бюлетини, предавания на живо относно важни събития и др. Кабелните телевизии също са широко достъпни при абонамент.

Здравни и медицински условия: В Банкок има множество клиники и болници, които са готови и способни да окажат необходимата помощ при различни ситуации. По-големите обществени и частни болници са снабдени с добра медицинска техника и международно признати и високо квалифицирани специалисти. Всички фармацевтични средства са широко разпространени. Въздържайте се да пиете вода от крана!

Полезна митническа информация: Тайландската митница забранява на всеки влизащ в Тайланд да носи повече от 50 гр. тютюн или 200 цигари на човек. Нарушителите ще бъдат глобявани с по 500 бата(около 12 евро) за всеки пакет ако цигарите са за лична употреба и с по 700 бата(около 15 евро) за всеки пакет, ако цигарите са внесени с търговска цел. За групи от туристи се препоръчва всеки пътник да носи отделно собствените си цигари. Цигари и тютюн не могат да бъдат пренасяни от друти лица в групата, тъй като митническите служби прилагат закона към носещия по-голямо количество от разрешеното. Закона за тайландските митници обхваща всички лица влизащи в Тайланд независимо от техните цели и престой в страната. Закона важи за всички видове тютюн независимо от начина на придобиване. Пътниците влизащи в Кралството имат право да носят максимум  до 1(един) литър концентриран алкохол и 1.5( литър и половина) вино за лична употреба.


Телефонни услуги:
Телефонен код за международно набиране + 66 /1/ - за Банкок.