Видове визи издавани от Почетния Консул

Туристическа Виза при пристигане- Visa on arrival

Този тип виза може да се получи на граничните пунктове на Кралството при следните условия:

Посещението е строго за туристически цели. Паспортът трябва да е истински и да е валиден най-малко 180 дни от датата на влизане в страната. Трябва да притежавате валиден адрес в Тайланд, независимо дали е хотел или апартамент и той да може да бъде проверен. Трябва да имате потвърден билет за връщане, за да покажете, че напускате Тайланд в рамките на 15 дни от влизането(петнадесетият ден е денят на напускане). Отворени билети не се приемат. Пътуването по суша от Тайланд с влак, автобус, автомобил, колело и други до Камбоджа, Лаос, Малайзия(включително по маршрут до Сингапур), Мианмар и други съседни държави не се приема, като доказателство за излизане от Тайланд. Ще бъдете помолени да покажете самолетния билет при влизането си в Тайланд, ако не притежавате такъв, за да докажете напускане на страната в рамките на 15 дни, най-вероятно ще ви бъде отказано влизане. Също така е необходимо да докажете, че имате средства в размер най-малко 10 000 THB на човек и 20 000 THB на семейство по време на престоя ви в Тайланд. Трябва да носите две цветни портретни снимки 3Х5 см., ако не разполагате със снимки, ще трябва да си направите на място и да заплатите за тях. При влизане може да заплатите такса, която подлежи на промяна без предизвестие. Ако такава е обявена, тя трябва да се заплати само в брой и в тайландска валута. Граничните власти си запазват правото да определят без коментар времето на вашия престой, той може и да е по-малък от 15 дни.

Взимате си билетче и чакате да бъдете повикан за интервю от граничен служител.

Туристическа Виза

Туристическата виза се издава за посещение в Кралството с цел туризъм. Визата е със срок за влизане в страната  до 3 месеца след издаването. Валидноста и е 60 дни от датата на влизане в Кралство Тайланд.

Видове туристическа виза:

Транзитна Виза

Видове транзитна виза:

Транзитната виза е валидна 3 месеца и дава право на не повече от 48 часа престой в страната. За участниците в спортни и културни прояви до 30 дни. Този, който реши да остане по-дълго в страната и да смени статуса на визата си трябва да поиска разрешение от Имигрантските служби на Кралство Тайланд. Телефон за информация: +66 2 287 3101 10 или на http://www.police.go.th/thaiimb/frconten.htm

Не емигрантска виза - Non Immigrant visa:

Видове: