Видове визи издавани от Почетния Консул

Туристическа Виза

Туристическата виза се издава за посещение в Кралството с цел туризъм. Визата е със срок за влизане в страната  до 3 месеца след издаването. Валидноста и е 60 дни от датата на влизане в Кралство Тайланд.

Видове туристическа виза:

Транзитна Виза

Видове транзитна виза:

Транзитната виза е валидна 3 месеца и дава право на не повече от 48 часа престой в страната. За участниците в спортни и културни прояви до 30 дни. Този, който реши да остане по-дълго в страната и да смени статуса на визата си трябва да поиска разрешение от Имигрантските служби на Кралство Тайланд. Телефон за информация: +66 2 287 3101 10 или на http://www.police.go.th/thaiimb/frconten.htm

Не емигрантска виза - Non Immigrant visa:

Видове:

ДРУГИ ВИЗИ

ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА В УСЛОВИЯТА НА КОВИД ПАНДЕМИЯ

Новата туристическа виза е еднократна, с право на престой до 60 дни и с възможност да бъде удължена на място с още 30 дни. За да може да се използва е необходимо и получаването на така наречения "Сертификат за Влизане" (Certificate of Entry-COE).

Необходимите документи за получаване на СОЕ са:

1. Попълнена декларация. Получава се по интернет от Консулството.

2. Копие от бележка за резервиран и напълно платен 10 дневен (7 дневен за ваксинирани туристи) престой, в избран от кандидата карантинен хотел.

3. Медицинска застраховка на английски еизк за 100 000 щатски долара включваща изрично и лечение на КОВИД19.

4. Закупен самолетен билет: отиване и връщане.

Всички тези документи се сканират и изпращат на имейл до Министерство на външните работи на Тайланд на адрес: https://coethailand.mfa.go.th Преди това на същия адрес е нужно да се регистрирате, за да може системата да ви инструктира как да приложите съответните документи и да получите сертификата.

Другите документи необходими за издаването на самата виза, която е задължителна и предхожда издаването на СОЕ са: Валиден паспорт (с валидност повече от шест месеца от датата на пристигане в Тайланд); Попълнена апликационна форма с една снимка паспортен формат; Банково извлечение с достатъчно средства за 60 дневен престой по сметката(не по малко от 3000 Евро); Копие от закупен самолетен билет; Копие от застраховката. Таксата за тази виза е 50 Евро(1900 Бата). За удължаване на визата с 30 дни на място в Тайланд се заплащат още 1900 Бата.

След получаване на Визата и СОЕ до 72 часа преди кацане в Тайланд трябва да имате валиден PCR тест с негативен резултат.

Без Виза, СОЕ, Застраховка и Негативен PCR тест няма да бъдете допускани до борда на самолетите пътуващи към Тайланд.